Lieve mensen,

Na veel wikken en wegen heb ik het moeilijke besluit genomen om mijn praktijk tot 1 juli 2020 te sluiten. Mijn besluit is gebaseerd op een combinatie van de COVID-19 situatie samen met privéomstandigheden.

Hiermee wil ik duidelijkheid creëren voor alle aanstaande ouders.

Heel graag hoop ik jullie te ontmoeten vanaf 1 juli in mijn praktijk.
Voor iedereen een heel goede gezondheid gewenst!

Met vriendelijke groet,
Gytha Cuppen

Wat is de beste tijd?

De verschillende weken

12-13 weken echo
Vanaf 12 weken zie je al een compleet mensje. Je kindje is dan van kruin tot stuitje ongeveer 7cm lang (ter verduidelijking: dit is ongeveer zo lang als jouw vinger). Het is verrassend te zien dat je kindje dan vaak ook al volop in beweging is. Juist nu is het prachtig om je kindje in 3D te zien. Vooral omdat je nog niks voelt. Toch is jou kindje nu al zo mooi en zijn al de handjes en voetjes goed te zien. (Zie bij voorbeelden)

TIP
Laat er een tekst bij typen om je naaste te verrassen met jullie zwangerschap.

Vanaf 15 weken (geslachtsbepaling)
Vanaf 15 weken kun je al veel meer zien. Er is ook te zien of je kindje een jongetje of meisje is. Je kunt dan bijvoorbeeld al zien of het kindje drinkt en er een plasje in de blaas zit. Ben je minimaal 15 weken zwanger en je kindje "besluit" het geslacht tijdens de echo niet prijs te geven door bijv. een ongunstige ligging of omdat er continu iets voor ligt (bijv. navelstreng), dan bieden we je gratis een vervolgafspraak aan.

23/24 weken echo
Tot ongeveer 23/24 weken is je kindje nog in zijn geheel in één beeldscherm te zien. Daarna "groeit je kindje uit beeld", waardoor dit niet meer mogelijk zal zijn. Er zijn al weer wat meer details zichtbaar. Deze termijn is mooier in 2D beeld. Voor een 3D/4D opname is het kindje vaak nog wat klein en zal het beeld in de meeste gevallen wat onduidelijker zijn.

25 tot 30 weken echo, een schitterende momentopname!
Vanaf 26 à 27 weken begint je kindje een onderhuids vetlaagje te krijgen, waardoor het gezichtje dus ook wat voller begint te worden ("bolle (re) wangetjes"). Vanaf deze leeftijd worden de beelden van je kindje, dus ook het gezichtje, steeds gedetailleerder vooral in 4D. Optimaal resultaat rond 27/28 weken.

Vanaf 31 weken echo
Tot 32 à 33 weken kun je vaak ook nog mooie beelden van met name het gezichtje te zien krijgen. Pas als je kindje is ingedaald en het hoofdje dan meestal diep in je bekken is "verscholen", is het voor de echografiste vaak niet meer mogelijk om het gezichtje nog mooi in beeld te brengen Je bepaalt natuurlijk zelf hoe vaak je behoefte aan (visueel) contact met je kindje hebt. Dat kan gedurende het gehele ontwikkelingsproces zijn, of tijdens speciale momenten.